Waarom word jij altijd grieperig/verkouden en ik niet?

0
6949
Gezondheid: verkouden en ik niet?

Herken jij het moment, ‘Ahhhhh ik word weer verkouden?’. Ik herinner het mezelf nog goed. Elf jaar geleden stopte het verkouden worden. En ik vond het zo raar. Ik werd gewoon niet verkouden bij een wisseling in het weer. Normaal werd ik bij iedere kleine weersverandering SNOT verkouden. Maar nee het was er niet meer. ‘Of nou ja’, de verkoudheid wilde wel komen. Maar ik onderschepte het virusje al in een zeer vroeg stadia. 

Ja ik hoor je denken: ‘hoe weet hij nu wanneer het virusje in een vroeg stadium in zijn lichaam zit’.

Ik ga je in mijn 2de blog leren hoe jij dat ook kan doen.

Jij wordt de nieuwe virus onderschepper

Een nieuw soort virus scanner

Maar dan in je eigen lichaam i.p.v. op de pc

Maar het grote geheim van deze blog komt in mijn volgende blog. Dus als jij dit al MIND BLOWING vindt. Lees volgende week mijn blog en meld jezelf bij mij voor mijn aankomend seminar. 

De topsporters en ondernemers waar ik mee werk gebruiken dezen technieken nu om zichzelf super fit te houden. Ze vinden het ook niet moeilijk om te doen naast hun strakke schema’s waarin ze leven.

Ik maak het voor hun easy to follow. Als zij de voordelen hiervan al toepassen waarom jij nog niet? Of slik jij liever pillen? Nu zeg ik niet tegen de mensen met wie ik werk dat ze dat niet moeten slikken. In tegendeel zelfs! Ik ben geen dokter. Ik ben gewoon een mens net zoals jij. Het enige verschil is dat ik me helemaal verdiept heb in de kwantum fysica. Dit pas ik dan ook toe bij topsporters en mensen die hun werk als topsport zien, om nog meer uit zichzelf te halen. En 1 van de resultaten is: NIET MEER VERKOUDEN WORDEN!

Dat wil jij toch ook!

Het geheim zit hem in het kennen van jou lichaamsenergie

Als het over lichaamsenergie gaat praten ik niet over de energie die we uit onze voedsel halen. Ik heb het hier over energie die synoniem staat aan ki, chi en prana.

In ander woorden: De frequentie van je cellen.

Hieronder geef je ik de informatie die je nodig hebt om te begrijpen hoe deze lichaamsenergie werkt. En nog belangrijker hoe het voor jou kan werken om jezelf te optimaliseren en bijvoorbeeld griep/verkouden vrij te leven.

Je lichaam heeft een beperkt hoeveelheid energie per dag. Althans dat denken we. Als je de technieken van het verkrijgen van energie beheerst krijg je een verhoging van energie. Dit resulteert in betere prestaties.

Voor de gene die nog nooit deze energie in het lichaam waargenomen heeft, zal ontdekken dat de energie gaat stromen en ook vast lopen. Waar de energie vastloopt kunnen er fysieke, emotionele, mentale en/of spirituele* blokkades zijn of ontstaan. Hier kan je last van krijgen. Dus als de energie vast loopt in het gebied van je nek, dan weet je al hoe laat het is. Jou griep komt er over enkele weken aan.

*spirituele blokkades, Het woord spiritualiteit is niet anders dan de verbinding tussen jou en alles. 

Lichaamsenergie is het zelfde als water in een rivier. Als de rivier niet goed doorstroomd krijg je opstoppingen. Het water komt vast te zitten. Alles wat in het water zit en normaal wordt afgevoerd stapelt zich nu ook op. De rivier zal overstromen met alle nadelen die daarbij komen kijken.

Stel dat je energie vastloopt bij de voorkant van de nek. Op fysieke niveau kan dit betekenen dat je verkouden/griep krijgt. Door de energie op deze specifieke plek te verhogen en weer te laten stromen kan dit geheel voorkomen worden.

Verkouden/griep is een virus die mensen besmet met een verlaagde weerstand. De mens heeft vaak niet door hoe je, je weerstand verlaagd. Weerstand verlagen is namelijk helemaal niet moeilijk.

Je hebt één dag slaap tekort en je weerstand is al verlaagd. Laat staan dagelijks slaap te kort. Je lichaam heeft elke dag voldoende rust nodig om je lichaamsenergie op basis level te houden.

Naast voldoende rust is spanning/stress ook een boosdoener. Als je elke dag spanning/stress hebt vreet dit ook al je energie op. Wat ook weer resulteert in verlaging van je weerstand (energie niveau).

Slechte eetgewoonte is ook zeer schadelijk voor je weerstand. Door een uitgebalanceerd dieet krijg je een verbeterde weerstand. 

Het drinken van Alcohol maakt je weerstand kapot. En zo zijn er nog veel meer. Weerstand verlagende zaken.

De hierboven genoemde basis elementen voor je weerstand op pijl te houden zijn:

·        Voldoende slaap

·        Vermijdt spanning/stress

·        Juiste dieet

·        Mindset

·        Voldoende beweging

Maar wat nu als je dit allemaal doet. Waarom wordt je dan nog steeds ziek?

Het is natuurlijk erg fijn als je basis weerstand goed is. Laten we de griep virus erbij pakken om dit te bekijken. Hieronder zie je in een grafiek op energie niveau uitgelegd wat er gebeurd met drie verschillende mensen. Ze hebben alle drie een andere energie niveau omdat ze anders met hun energie omgaan. 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Verhoogde energie

De griep virus komt het lichaam binnen bij week 1. De persoon met een verhoogde energie level gaat gedurende vier weken even omlaag in het energie niveau en klimt daarna weer terug naar zijn eigen level. Namelijk van level 5 naar level 4 en dan weer terug naar level 5. Pas bij een energie level van 3 ondervind de persoon het ziek zijn. Maar omdat deze persoon altijd zijn energie level hoger heeft dan de basis energie ervaart hij het ziek zijn niet. Wat de verhoogde energie persoon wel ervaart is dat de plek rond zijn nek hier de energie niet goed stroomt. Dit is het geval bij week 1. Tijdens week 1 en 2 doet de persoon energie verhogende oefeningen zoals hij altijd doet om zijn energie op level 5 te houden. Alleen nu doet hij de energie verhogende oefeningen specifiek voor zijn nek gebied. Let op! De persoon met verhoogde energie heeft zijn basis energie altijd op pijl. Ook doet deze persoon dagelijks de basisoefeningen om zijn energie te verhogen.

Basis energie

De griep virus komt het lichaam binnen bij week 1. De persoon met basis energie gaat gedurende de 4 weken een flinke dip omlaag in zijn energie. Hij ervaart het ziek worden pas bij de week 2 omdat hij niet getraind is in het ervaren van zijn energie. Hij ervaart dat hij snotterig wordt. In week 3 ervaart hij dat hij de griep/ verkoudheid heeft. Hierna wordt hij weer beter. Zijn basis energie kon hem niet weerhouden van ziek worden. Dit omdat hij zijn energie niet verhoogd. Ook is hij er niet op tijd bij omdat hij niet van te voren ervaart dat zijn energie niet goed stroomt. Hij houd gelukkig wel zijn basis energie bij en wordt hierdoor vaak niet ernstig ziek. Zijn gezonde leeftijd heeft hem geholpen.

Slechte energie

Deze persoon krijgt ook in week 1 het virus binnen. Zijn energie is nooit optimaal omdat hij de basis energie niet eens op orde heeft. Hij is zo van slag en begrijpt niet waarom hij niet beter wordt. Eigenlijk is zijn energie zo slecht dat hij een lopende ziekte is. Meestal moet deze persoon een paar weken goed rusten en goed eten. Hopelijk gaat zijn energie level dan weer naar niveau 4. Maar helaas is het bij dit soort mensen zo dat zij liever slecht eten, weinig slapen en altijd in een stress situatie komen en hierdoor hun energie level meestal rond de 3 verkeren. Dit betekend dat er maar een kleine basis element van de weerstand niet onderhouden wordt en ziek zijn is al aan de orde.

We hebben de lichaamsenergie nu alleen bekeken door op fysiek niveau ernaar te kijken. En dan met als voorbeeld een virus. We zouden lichaamsenergie ook kunnen bekijken op de volgende niveaus:

·        Emotioneel

·        Mentaal

·        Spiritueel

Ik gaan hier nu niet dieper op in. Mocht je dit wel willen kun je contact opnemen met mij.

Hoe hou ik de energie optimaal stromend in mijn lichaam?

Als mens wil je dat je energie perfect blijft stromen, want anders zullen je prestaties eronder leiden. Door de juiste oefeningen te doen ontdek je waar je op dat moment energie blokkades hebt. Met speciaal ontwikkelde training laat je deze energie weer stromen. Per lichaamsdeel zijn er specifieke oefeningen die daar weer het energie laten stromen. We hebben dus de basis oefeningen die je lichaamsenergie laat stromen. En we hebben de specifieke oefeningen die je lichaam op kleine gebieden weer laat stromen.

“Wees er alert op dat je energie goed stroomt”

Voor nu geef ik je jou eerste GRATIS VIRUS SCANNER tool:

Stap 1.

Als je ademhaalt en je ligt/zit ontspannen. Voel dan van binnen hoe je lichaam zich voelt. Voel waar je lichaam zich niet optimaal voelt en waar wel. Als dit bij de nek gedeelte is dan weet je het al.

Let op! Deze oefening is een dagelijkse routine. Dit kun je 5 minuten doen voor het slapen gaan en 5 minuten voor het opstaan.

Hoe voer je deze lichaamsscan precies uit?

Ga rustig liggen/zitten. En adem drie keer diep in en zucht drie keer hard uit. Daarna loop je lichaamsdelen na in de volgende volgorde:

1.    Voeten

2.    Kuiten

3.    Knieen

4.    Boven benen

5.    Heupen

6.    Buik/onderrug

7.    Borstkast/bovenrug

8.    Handen

9.    Onderarmen

10.  Boven armen

11.  Schouders

12.  Nek

13.  Gezicht

Stap 2.

Voelt je nek niet geheel ontspannen aan. Dan kan dit betekenen dat je lichaam jou aangeeft dat je nek cellen niet fit zijn. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Als je nek niet goed aanvoelt betekent dat, dat je cellen (frequentie) van je nek niet optimaal is. Dit gedeelte van je lichaam is nu ook sneller vatbaar voor het verkoudheidsvirus.

Wat moet je doen?

Rek en strek oefeningen voor je nek. Maak je nek los.

A.       Beweeg je kin naar beneden. Waardoor er een rek komt aan de achterkant van je nek wervel. Adem nu drie keer diep in en uit, net als de ontspanningsoefening. Probeer nu je nekwervel, waar de spanning opstaat, te ontspannen. En beweeg je kin weer in de normale stand, recht vooruit. Herhaal dit proces nog drie keer.

B.      Beweeg je linker oor naar je linker schouder. Waardoor er een rek komt aan de rechterkant van je nek spieren. Adem nu drie keer diep in en uit, net als de ontspanningsoefening. Probeer nu je rechter nekspier, waar de spanning opstaat, te ontspannen. En beweeg je oor weer in de normale stand, recht vooruit. Herhaal dit proces nog drie keer.

C.       Beweeg je rechter oor naar je rechter schouder. Waardoor er een rek komt aan de linkerkant van je nek spieren. Adem nu drie keer diep in en uit, net als de ontspanningsoefening. Probeer nu je linker nekspier, waar de spanning opstaat, te ontspannen. En beweeg je oor weer in de normale stand, recht vooruit. Herhaal dit proces nog drie keer.

Stap 3.

Doe stap 1 en ervaar of je, je nek weer goed kan ontspannen. Herhaal dit minimaal 1 week als je de nek spanning ervaren hebt. Je zult merken dat je verkoudheid niet door zet. Mits je natuurlijk de basiselementen om je weerstand te verhogen goed houdt.

Dit is slechts 1 oefening die je kunt doen. Ik heb er nog veel meer. Het voordeel hiervan is. 

IK WORD NIET ZOMAAR ZIEK MEER

En voel me elke dag super fit om te gaan doen wat ik wil doen

Be ready for my seminars

Dit jaar komen een en aantal seminars aan. Jij kan hierbij zijn. Je kan de technieken uitgebreid trainen met mij hulp. Hierdoor zul jij een zeer sterk lichaam krijgen.

Wil jij geen onnodige virussen jou laten pakken?

Wil jij een fit en gezond lichaam?

Het is zo makkelijk. Met een beetje oefening kun jij veel meer dan je denkt.

Laat me weten hoe jij dit gaat toepassen.

En heb je hulp erbij nodig? Ik ben heel makkelijk te vinden.

Dit bericht is als eerste gepuliceerd op LinekdIn door Vijay Girdhari.