10 Dingen die je niet moet doen op LinkedIn

0
5628

1) Een onherkenbare profielfoto instellen. Dit is nogal onverstandig aangezien LinkedIn bedoeld is om nieuwe connecties te maken. Als je iemand niet op een foto kan herkennen maakt dit een slechte indruk. Een duidelijke foto waarop je gezicht goed is te zien is veel persoonlijker.

2) Mensen de standaarduitnodiging sturen. De standaarduitnodiging van LinkedIn maakt nogal weinig indurk. Het is beter om te laten weten hoe je elkaar kent, wat een ander aan jou heeft, of waarom je de ander nodig zou kunnen hebben.

3) Plaatsen van foto’s die niks met je werk te maken hebben. LinkedIn is een zakelijk netwerk. Foto’s van vakanties, feestjes en dergelijke kun je beter op Facebook posten. Het maakt een betere indruk als je LinkedIn profiel een zakelijke uitstraling heeft.

4) Geen aandacht hebben voor je klant. Dit is ook in het algemeen iets wat je niet moet doen, maar op LinkedIn is het wel heel dom. LinkedIn is er juist voor om in contact te komen met nieuwe klanten. Doe dit door ze aandacht te geven en hun vragen zorgvuldig te beantwoorden

5) Je LinkedIn profiel verwaarlozen, of amper gebruiken. Hierdoor heeft het gebruik van LinkedIn in principe geen zin meer. Het netwerk heeft (eigenlijk net als elk ander sociaal netwerk) je veel meer te bieden als je actief op LinkedIn bezig bent.

6) Doen alsof je een geverifiëerd account hebt. Er zijn mensen die zichzelf als wereldberoemd voordoen door een vinkje, of ‘emoji’, achter hun naam te plaatsen. Het is belangijk dat je jezelf niet anders voordoet dan je bent. Zo blijf je geloofwaardig.

7) Het plaatsen van zogenaamde inspirerende teksten, zoals op Facebook en Twitter veel gebeurt. LinkedIn is een netwerk met een zakelijke basis. Het is dan ook beter om foto’s te posten die met je werk te maken hebben.

8) Foto’s verkeerd om plaatsen. Dit kan mensen mateloos irriteren. Zorg ervoor dat de foto’s die je plaatst een toevoeging voor je profiel zijn en dat je rechtop staan! Ook komt het verkeerd om plaatsen van foto’s vaak als slordig over.

9) LinkedIn als een veredelde versie van Tinder gebruiken. Het komt steeds vaker voor dat mensen met elkaar flirten via LinkedIn. Dat past natuurlijk totaal niet bij de zakelijke basis van het sociale netwerk. Tinder en LinkedIn zijn twee totaal verschillende netwerken.

 

10) Aantal connecties achter je naam zetten. Dit is totaal overbodig. Mensen die LinkedIn gebruiken zullen het totaal niks uitmaken hoeveel connecties je wel niet hebt. Hou je profiel casual.