Hoe gebruik je LinkedIn nu echt?

0
7424
Hoe gebruik je LinkedIn nu echt?

LinkedIn is een zakelijk netwerk dat steeds sneller groeit en populairder wordt. Heb jij een LinkedIn account, maar weet je niet echt wat je er precies mee kan? Dan zul je misschien wat hebben aan de volgende tips!

Hoe gebruik je LinkedIn nu echt?Om te beginnen werkt LinkedIn een stuk beter als je ervoor zorgt dat je profiel mooi up to date is. Om dit te bereiken kun je denken aan het plaatsen van een  (professionele) statusupdate, of bijvoorbeeld aan het toevoegen van nieuwe mensen die je onlangs hebt leren kennen. Ook kan het werken om regelmatig om aanbevelingen van anderen te vragen. Zorg er wel voor dat je profiel een professioneel uitelrijk heeft. Op deze manier zul je sneller serieus genomen worden.

Daarnaat is het vaak effectief om je lid te worden van groepen. Hierbij is het wel belangirjk dat je lid wordt van groepen waarin jij iets toe te voegen hebt. Ook is het niet verstandig om van heel veel groepen lid te worden, omdat het dan zo goed als onmogelijk is om berichten in de groep te blijven plaatsen die zinvol zijn. Ook is het een hels karwei om al die verschillende groepen bij te houden. Zoek dus goed uit in welke groep jouw berichten een postief verschil kunnen maken. Binnen een groep is het belangrijk om te antwoorden op vragen van mensen. Op deze manier kun je ze helpen en zullen ze miscchien ooit iets voor jou doen!

 

Op LinkedIn heb je de mogelijkheid om een blog bij te houden en om gebruik te maken van SlideShare. Doe dit allebei! Link naar je blog! Op deze manier zullen meer mensen hem bezoeken en jouw informatie verder verspreiden. SlideShare kun je gebruiken om je eigen presentaties te delen via LinkedIn. Deze kunnen heel bruikbaar zijn voor anderen! Als je een ondernemer bent, is het verstandig om een profiel voor je berdrijf aan te maken. Op deze manier zet je je bedrijf op de kaart, en zullen meer mensen zich ervan bewust zijn dat je bedrijf bestaat. Ook kun je makkelijk duidelijk maken wat voor diensten je verleent en wat je specialiteiten zijn. Op deze manier kun je jezelf en je bedrijf aantrekkelijk maken voor anderen. Belangrijk in het gebruik van LinkedIn is dus dat je je profiel en je contacten onderhoudt, en dat je actief blijft op LinkedIn. Dit geeft een goed eerste indruk van jouw af op andere gebruikers!