Hoe krijg je meer connecties op LinkedIn?

0
3350

Een groot zaHoe krijg je meer connecties op LinkedIn?kelijk netwerk heeft grote voordelen. Je kunt er namelijk van alles mee vinden. Van nieuwe klanten tot nieuwe werknemers, van een antwoord op een vraag tot een nieuwe baan. Hoe groter je netwerk is, hoe meer connecties je hebt. Maar soms is het krijgen van (veel) connecties best lastig. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om meer coneecties te krijgen via LinkedIn.

Allereest is het van essentieel belang dat je een goed verzorgd profiel hebt. Je profiel moet een duidelijke foto bevatten. Ook is het handig om zoveel mogelijk over jezelf te vertellen op je profiel. En dan gaat het niet om wat je interesses zijn. Het gaat om de dingen waar je goed in bent. De dingen waarmee jij andere mensen kunt helpen. Het is verstandig om een soort cv te maken op je LinkedIn profiel. Je kunt werkelijk alles vermelden wat je ooit gedaan hebt, dus doe dit ook! Laat mensen weten wat ze aan je hebben en wat je specialiteiten zijn.

Naast het hebben van een sterk profiel is het stellen van vragen heel belangrijk. Door deel te nemen aan groepen en daar vragen in te stellen begin je een gesprek. Aan de hand van dit gesprek leer je nieuwe mensen kennen. Deze mensen kun je aan te netwerk toevoegen. Dit geldt ook voor het beantwoorden van vragen. Door vragen te beantwoorden creëer je net zo goed een gesprek, waaruit weer nieuwe connecties kunnen voortvloeien.

De laatste tip is om werkelijk alle mensen die je ooit hebt gekend in je leven toe te voegen via LinkedIn. Je hebt al een relatie met deze mensen. Bijvoorbeels ex-collega, of oud-klasgenoot. Ze zullen je uitnodiging daarom sneller accepteren en de kans zit er dik in dat zij weer mensen kennen die voor jou interessant zijn. Let er bij het uitnodigen van mensen wel altijd op dat je niet de standaard uitnodiging van LinkedIn verstuurt. Deze is namelijk nogal droog. Je kunt veel beter een persoonlijke uitnodiging sturen, waarin je laat weten waar je elkaar van kent, of wat een adner aan jou kan hebben. Tenslotte is het van belang om altijd zakelijk, maar ook vriendelijk te blijven. Door je vriendelijk op te stellen zullen mensen sneller naar je toe komen of zullen ze sneller met je willen doorgaan.