LinkedIn kan super handig zijn voor een heleboel dingen. Bijvoorbeeld voor het zoeken naar een baan, het vinden van klanten, het vinden van oude collega’s, oude klasgenoten, of het zoeken naar nieuwe zakenpartners. Is een van deze dingen op jouw van toepassing? In deze tekst zal ik uitleggen hoe je kunt beginnen met LinkedIn.
Om te beginnen zul je je moeten aanmelden bij LinkedIn. Dit doe je door naar de site van LinkedIn te gaan en vervolgens te klikken op ‘join today’. Als je dit gedaan hebt, zul je een lijst krijgen waarin je gevraagd wordt naar je gegevens. Het is de bedoeling dat je deze lijst invult. Na het invullen van je gegevens zal er een aantal vragen verschijnen. Deze vragen hebben te maken met de dingen waarom jij LinkedIn wil gebruiken. Vink de vragen aan die voor jou van toepassing zijn.
Na deze twee stappen te hebben doorgelopen, zul je je e-mailadres moeten bevestigen. Je zult erachter komen dat LinkedIn je een mail gestuurd heeft. Deze mail bevat een link waarmee je je e-mailadres kunt bevestigen. Als je op deze link klikt kom je terecht op een nieuwe pagina van LinkedIn. Door hier nogmaals te klikken wordt je e-mailadres bevestigd en ben je officieel lid van LinkedIn! Als je meerdere e-mailadressen hebt, wordt het meestal als verstandig gezien om ook deze adressen op te geven. Reden hiervoor is dat meer mensen jouw op deze manier kunnen vinden via LinkedIn. JE kunt je andere mailadressen toevoegen door op Account & Setings te klikken en vervolgens je andere mailadres(sen) op te geven.
Nu is het tijd om aan je profiel te werken! Allereerst is het slim om een profielfoto toe te voegen. Hierdoor maak je het voor anderen makkelijker om jou te herkennen. Een foto kan goed helpen als iemand je naam even vergeten is. Het is verstandig om een foto te maken die professineel is. Zorg dat je er netjes uitziet en dat je gezicht goed te zien is. Je kunt een foto toevoegen door op de afbeelding NO PHOTO te klikken. Deze bevindt zich linksonder het menu naast je naam. Als laatste is het belangijk om je profiel comleet te maken. Vul alle banen, opleidingen en stages in die je gedaan hebt. Hiermee maak je jezelf aantrekkelijk voor anderen.