Meer omzet en klanten door LinkedIn

0
6879

Veel mensen en bedrijven vragen zich af hoe ze LinkedIn kunnen gebruiken om meer klanten te krijgen. Hierbij zijn een paar dingen van belang. Je moet jezelf eerst afvragen wat je wilt bereiken met LinkedIn. Met dit in je achterhoofd is het namelijk makkelijker om een profiel te maken wat bij je doelen past. Je zult erachter komen dat LinkedIn een goeie manier is om meer klanten te krijgen.

Dit komt bijvoorbeeld doordat je door middel van LinkedIn met mensen in contact zult komen die je nog niet kent. Je netwerk van potentiële klanten wordt hierdoor groter. De kans op daardwerkelijk nieuwe klanten neemt hierdoor ook weer toe. Daarnaast hoef je op LinkedIn niks te verkopen. Het is algemeen bekend dat de meeste mensen dat niet fijn vinden. Wat je met LinkedIn juist wél moet doen is je kennis delen. Hierdoor gaan mensen (en dus potentiële klanten), je als een soort autoriteit zien. Klanten zullen via LinkedIn naar je toe komen!

Om meer klanten te krijgen is het slim om een soort ‘klanten magneet’ op je profiel te plaatsen. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan een gratis serie filmpjes die te maken hebben met jouw gebied van expertise, een onderzoeksrapport, of een reeks e-mails waarin je tips geeft aan mensen. Hierbij is het wel belangrijk dat de informatie die je geeft waardevol is voor je doelgroep. Op deze manier laat je je kennis en je specialiteiten aan mensen zien. Ze weten wat ze aan je hebben en zullen wellicht de volgende keer weer naar je toe komen.

Je doelgroep kun je makkelijk vinden via LinkedIn. Je kunt uit enorm veel verschillende vakgebieden kiezen. Als je de geschikte groep gevonden hebt kun je deelnemen aan deze groep. In de groep wordt gepraat en worden vragen gesteld. Hierdoor heb je opnieuw de mogelijkheid om je expertise aan mensen te laten zien. Simpelweg door netjes antwoord op hun vragen te geven. Wat je kunt doen is je naam met een link naar je website onderaan je antwoord zetten, waardoor mensen je makkelijk een tweede keer kunnen vinden.

 

Door het werven van meer klanten zal de omzet van je bedirjf automatisch groeien. LinkedIn is echt een ideaal sociaal netwerk om klanten te vinden. Je moet jezelf alleen wel goed presenteren, en laten zien dat je bereid bent om mensen te helpen en je kennis te delen!