De invloed van social media automatisering

0
5955

Wanneer je de drie woorden ‘social media automatisering’ gaan er al snel allemaal verschillende gedachten door je hoofd, maar wees gerust, het is niet zo eng, lastig en ‘gevaarlijk’ voor je account.
Er zijn verschillende soorten taken die je kan automatiseren op Instagram:
• Volgen en ontvolgen;
• Berichten liken;
• Berichten posten;
• en nieuwe volgers een berichtje sturen;
In dit bericht ga ik praten over welke taken je het best wel kan automatiseren en waarom.

Volgen en ontvolgen

Als je net nieuw bent op het sociale netwerk, snap je misschien niet meteen wat de bedoeling is, van accounts volgen en ontvolgen. De V/OV techniek is echter een erg populaire en goede manier om je account te laten groeien.
De bedoeling van deze methode is dat wanneer jij iemand volgt, hij of zij jou terug volgt. Dit doet lang niet iedereen, maar als zeg 10% dit wel doet en je 500 mensen per dag volgt, groeit het account toch met 50 volgers per dag.
Al met al is dit een methode die ik sterk aan raad voor iedereen. Het ziet er misschien niet heel erg professioneel uit, maar je kan je account er wel een goede start mee geven.

Berichten liken

Alleen berichten liken, zonder verdere acties, heeft weinig waarde en is eigenlijk nutteloos om te doen. Maar als je dit combineert met het volgen van iemand wordt het ineens een enorm effectieve strategie. Dit wordt ook wel de 1-2 punch genoemd.
Zoals je misschien al uit de titel kan halen: met de 1-2 punch voer je twee verschillende acties uit. De 1-2 punch is eigenlijk een heel erg simpele methode. Als stap een, punch 1, volg je een account. Dan, als stap twee, punch 2, like je een of meerdere posts.
Hierdoor valt het een stuk meer op dat je het account gevolgd hebt, wat er weer voor zorgt dat de followback ratio een stuk hoger gaat liggen.

Berichten posten

Dit is ook weer een onderdeel waarvan de meeste het nut niet van inzien, het automatisch plaatsen van berichten kan je echter heel erg veel helpen om tijd te besparen. Om zoveel mogelijk interactie op je berichten te krijgen is het belangrijk dat je en vaak posts en rond dezelfde tijd. Als je dit handmatig moet doen word het vaak na een poosje erg irritant.
Dankzij het inplannen van Instagram posts kan je een avondje nemen om 30 posts in te plannen voor de volgende maand. Dan hoef je dus alleen maar een keer per maand een paar uurtjes werk erin stoppen, i.p.v. elke dag een post opzoeken, een caption bedenken en de foto plaatsen. Ook zorgt dit er meteen voor dat elke post rond dezelfde tijd geplaatst word.

Nieuwe volgers een berichtje sturen

Door deze taak te automatiseren bespaar je enorm veel tijd. Er is zelfs een grote kans dat je dit handmatig niet doet, wat begrijpelijk is aangezien het erg veel tijd en moeite kost.
Door nieuwe volgers automatisch een bericht te sturen kan je een hoop dingen bereiken:
• Meer interactie door te vragen of ze de laatste post(s) willen bekijken
• Meer sales door een linkje naar een webshop of product te sturen
• Meer volgers door te vragen of ze het account willen promoten in ruil voor een kortingscode o.i.d.
• Meer inkomsten door te vragen of ze geïnteresseerd zijn in een shoutout.