Hoe vind u nieuwe klanten en verhoogt u uw verkopen?

0
6468
Hoe vind u nieuwe klanten en verhoogt u uw verkopen?

In een perfecte wereld zou u met een onbeperkt budget uw bedrijf kunnen promoten om nieuwe klanten te krijgen. Meer sales, meer omzet! U zou veel online en offline reclame kunnen kopen en zoveel mogelijk campagnes starten als u zou willen.

Echter in een perfecte wereld leven we niet en vooral de kleine en middelgrote ondernemers vechten om hun marketingbudget bij elkaar te schrapen om deze dan zo effectief mogelijk in te zetten.

Hoe te starten dan met een klein budget om meer klanten te krijgen? Het beste is om een effectieve manier van leads genereren te ontdekken en zo mogelijk het meeste zelf te doen. Meet ook altijd uw campagnes zodat u goed in beeld heeft wat wel en niet goed werkt.

Om uw marketing euro effectief in te zetten is de eerste noodzaak toch wel om uw doelgroep te bepalen. En in tegenstelling tot wat u gewend bent dient u deze zo klein en specifiek mogelijk te maken. Dus niet alle bedrijven in Nederland. Want hoe wilt u die allemaal met een klein budget gaan bereiken? Nee, maak het specifiek! Omschrijf uw doelgroep zorgvuldig. Bijvoorbeeld: Alle accountants in Utrecht die langer als vijf jaar bestaan. Of alle sportscholen die niet zijn aangesloten bij een landelijke keten in Groningen. Of vrouwen van 23 tot 27 jaar die een mbo opleiding hebben afgerond en houden van volleybal en in Amsterdam wonen en nog geen kinderen hebben.

Als u hier een duidelijke omschrijving en ook beeld van heeft dan kunt u aan de slag! U kunt dan kijken op welke manier u hun het meest efficient en effectief kunt bereiken. Bijvoorbeeld de volleybaldames kunt u benaderen door contact te zoeken met een volleybalvereniging in Amsterdam. Wees hierin creatief en denk out of the box! (Wist u trouwens dat creatief zijn voor 85 procent gewoon te ontwikkelen is! Dus geen excuses!)

Op welke manier gaat u uw doelgroep benaderen?
Het beste kunt u op zoek gaan naar een probleem van uw doelgroep. Zoek de knelpunten en punten waarmee uw klanten worstelen. Breng deze helder in beeld en zorg voor een goede oplossing. Daar zijn uw klanten naar op zoek!

De manier van marketing!
Het beste kunt u focussen op de oplossing die u biedt of het probleem dat uw klanten hebben. En minder op uw eigen ego. Uw klanten vinden het niet belangrijk hoe uw bedrijf heeft. Tenminste niet als ze uw advertentie lezen, zien of horen. Dan is het belangrijker dat ze weten wat u doet en waarom ze bij u klant moeten worden.

Zorg vervolgens dat uw klanten u goed kunnen bereiken en lever een hoogstaande dienst of product waarmee u de verwachtingen van uw klanten overtreft. Het is dan ook gemakkelijker voor u om, om een aanbeveling te vragen en om doorverwijzingen te krijgen voor nog meer klanten.

Als u in dit laatste slaagt dan kunt u met een marketing euro meer klanten bereiken als u in het begin voor mogelijk hield!

Veel succes bij het krijgen van meer klanten en meer sales!