Het verkoopproces in drie stappen

0
6609
Het verkoopproces in drie stappen

Hoe kunt u snel en eenvoudig uw producten en diensten verkopen?
Dat is iets wat iedereen graag wilt weten. Het is natuurlijk van groot belang om continu uw diensten en producten te verkopen. Zonder verkopen geen omzet en zonder omzet geen winst!

Het verkoopproces valt uiteen in drie fasen :

–          Klantenwerving

–          Verkoopproces (maak van uw leads klanten)

–          Leveringsproces

 

Klantenwerving?

Hoe kunt u meer klanten werven? Nou om te beginnen kunt u onze gids aanvragen waarin tal van manieren worden aangedragen om klanten te werven. Kies een manier die u continu van leads voorziet en die u continu kunt benaderen om van deze leads klanten te maken.

Kies een manier die voor u werkt en die bij u past.

 

Het verkoopproces

Hier zet u de leads die u in de eerste fase heeft geworven om in klanten. Dit kan door ze telefonisch te benaderen of per email. U nodigt de mensen uit om een afspraak te maken, een aankoop te doen, uw winkel te bezoeken of een andere vervolgstap om dichter bij de verkoop te komen.

Als u eerst een afspraak moet maken om uw diensten te bespreken en producten aan te bieden dan kunt u zich het beste eerst alleen richten op het maken van de afspraak en daarna pas op de mogelijkheden uw diensten of producten te verkoop.

Het verkopen is een stappenproces waarin u bij iedere stap meer vertrouwen opbouwt en de behoeft om tot actie over te gaan vergroot van uw klanten.

 

Het leveringsproces

Dit is een zeer belangrijke stap. Zorg dat uw klanten een uistekende beleving hebben en gedurende het gehele leveringsproces de volle aandacht krijgen. Toets ook hoe hun  het hele proces hebben beleefd en vraag om aanbevelingen bij andere mensen! Zo realiseert u een vicieuze cirkel waar u steeds meer klanten uit zult krijgen.

 

Uiteindelijk telt alleen de kwaliteit van uw dienst of product!
Echter het verkoopproces om deze kwaliteit te laten zien is een eerste stap in het geheel. Zonder verkopen geen business!