Waarom SEO zo belangrijk is voor jouw bedrijf

0
8757

SEO word heel vaak verkeerd begrepen in de wereld van online marketing. SEO word heel vaak gezien als een enorme kostenpost waar geen ROI uit word gehaald. Minder vaak word er gesproken over wat een toevoeging een goed SEO plan geeft aan een marketing team voor kleine, middelgrote en zelfs grote bedrijven.
Dit vind ik zelf heel jammer omdat, als het goed uitgevoerd word, SEO een enorme boost kan geven aan de vindbaarheid van jouw bedrijf waardoor je meer, gerichte leads of klanten krijgt. In de afgelopen jaren zijn er velen studies gedaan naar de ROI van SEO, hieruit is altijd gebleken dat SEO, in meeste gevallen, een veel grotere ROI heeft dan andere online marketing strategieën

SEO is goed voor de vindbaarheid en branding van jouw bedrijf

Wanneer mensen zoeken voor jouw product of dienst, wil je natuurlijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen, de reden hiervan is natuurlijk meer dan dat je wil dat je website bezoekers krijgt. De reden waarom je hoog in de zoekresultaten wil komen is om deze potentiele klanten binnen te harken.
Er is alleen een valkuil, mensen die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf doen meer dan een zoekopdracht, ze zoeken, bekijken een paar websites, verfijnen hun zoektermen en zoeken opnieuw. Als de website van jouw bedrijf elke keer weer naar boven komt in de zoekresultaten bouw je ongemerkt een band op met de zoeker, waardoor ze uiteindelijk sneller tot aankoop overgaan bij jou dan bij je concurrent omdat ze je meer vertrouwen.

Door SEO word je website vertrouwder

Zoekers onthouden wat ze opzoeken en welke websites voorkomen in de zoekresultaten, misschien niet altijd bewust maar ze doen het wel. Elke keer dat jouw website voorkomt in de zoekresultaten stuurt een klein gevoel van vertrouwen naar de zoeker waardoor ze uiteindelijk gaan denken: “Google vind deze website relevant, dan is het ook zo” hoewel dit misschien een beetje overdreven is heeft het wel een kern van waarheid, waar zou jij eerder naar bellen? Een bedrijf die op de eerste of zesde pagina staat? Je bezoekers hebben het misschien niet door, maar een hoge positie in de zoekresultaten geeft vertrouwen af.

SEO zorgt voor bezoekers

Oke, bezoekers zorgen niet voor omzet voor jouw bedrijf maar zou jij liever je winkel hebben in een achterstraatje in Leeuwarden of een druk bezochte plaats in Amsterdam. De meeste mensen die langslopen zullen niet overgaan tot aankoop en dus geen omzet genereren voor jou maar de kans dat een paar bezoekers uiteindelijk toch een klant worden is zeer groot. Wanneer de bezoekers op je website komen zal je nog steeds moeite moeten doen om te zorgen dat het klanten worden, het voordeel van deze bezoekers is dat dat redelijk makkelijk zal gaan; de bezoekers hebben namelijk al interesse in jouw product of dienst.

SEO heeft een van de beste ROI’s in marketing

SEO genereert meer omzet voor jouw bedrijf dan bijna alle andere, standaard vormen van offline adverteren en voor bijna alle manieren van online marketing. De reden hiervoor is dat SEO een strategie is die ervoor zorgt dat je ‘advertentie’ alleen word gezien door mensen die hier ook echt interesse in hebben. Je onderbreekt niet hun favoriete TV programma, je verspilt niet alleen maar plek in een krant. Je word alleen gezien door mensen die naar jou opzoek zijn en je nodig hebben. Je hoeft geen moeite te doen om ze te overtuigen dat ze iets moeten kopen bij jou.

Ben je opzoek naar meer informatie?

Neem dan eens een kijkje op de blog van Milvozent.nl